Så har vi vært på utstilling igjen.  Jeg hadde seriøst ikke planer om å dra på BSBK (Bergen Selskaps- og Brukshundklubb) sin utstilling fordi dommer Hans Van Den Berg foretrekker stabijer av en annen type enn  Amigo.  I vår rase så er det et stort mangfold i utseende – noen er høyreiste og kvadratiske mens andre er mer langstrakte og med kortere bein.  Amigo hører til den førstnevnte typen.

I alle fall – jeg ble overtalt av oppdretteren min om å bli med og som sagt så gjort.  Det var 5 stabijer med – 1 valp og 4 voksne.  Kun mammaen til Amigo kom østfra; de andre var vestlendinger.

Veldig koselig forresten å treffe masse stabijfolk må jeg si!  Det er jaggu ikke for ofte at det er flere enn 1 stabij med på en vestlandsutstilling…. så dette var kjekt 🙂

Først ut er valpen Skjalg.  Han er en kraftig liten plugg og det er søsteren til Amigo (Ambra) som er mammaen hans.  Amigo er altså «onkelen» hans 🙂

Skjalg: BIR og BIG 2 valp. Foto: Arne Havsø

Nestemann ut er Yerke, en skjønn ung gutt som er født i Danmark men som nå bor på Hellvik.

Yerke: JK, JKK, HP. Foto: Arne Havsø

Så er det nestemann ut:  Fenris som til daglig bor sammen med Skjalg i Granvin i Hardanger.  Han går i unghundklassen.

Fenris: 2 UK. Foto: Arne Havsø

Sistemann ut av hannene er Amigo som stiller i championklassen.

Amigo: 1 CHK, 1 CHKK. Foto: Kathrine Gunstad

Tilslutt er det mamma Alfi.  Hun var i Danmark på World Dog Show i sommer og banka over 60 stabijer og hun gjorde rent bord denne gangen også 🙂

Alfi: 1 VETK, 1 VETKK, CK, 1 BTK, BIR, BIR vet., BIG 3, BIS 4 vet. Foto: Arne Havsø

Gratulerer så mye med kjempeflotte resultater 🙂

Amigo fikk altså hverken gult eller blått som jeg hadde forventa (Aramis fikk gult av samme dommer for 3 år siden så jeg regna med at Amigo ville få samme kritikk da de er like store).  Men det gikk heldigvis bra sjølv om jeg tukla det til ved å pelle for mye på beina hans og løpe litt for fort. 

Kritikken er som følger:
«5 1/2 years old.  Very good in type.  Nice headshape.  Good earset. Nice eyes.  Sufficient angulation in front and rear.  The croupe could be slightly better.  The handling is a bit overdone.  Very good movements».

Må le litt av det han sier om handlingen min *rødme* – for det var jo helt sant…!  Amigo ville ikke stå i ro og jeg følte jeg måtte rette på bakbeina slik at han ikke stod understilt.  Jo mer jeg pirka på ham jo verre ble det 🙂   Så dommeren sa til meg etterpå at jeg burde bare la ham stå i fred. 

Men du vet – jeg tror jo hele tiden at dersom han ikke står perfekt så ser ikke dommeren hvordan bikkja er bygget og så får han dårlig kritikk av den grunn…  jeg må bare ta det til etterretning 🙂

Foto: Kathrine Gunstad