Vi var på utstilling på Bjerke Travbane i helgen – Oslo Double.   Det var meldt drittvær så jeg hadde med meg regnklær, fjellduken og jaktsko siden utstillingen var utendørs og vi ikke hadde telt å gjemme oss under…

Men hva skjer?  Det blir borti 27 varmegrader og jeg merker at jeg heller skulle hatt solkrem i stedet for regnklær 🙂

Lørdagen stilte 12 stabijer for Per-Harald Nymark.  Amigo har blitt stilt for ham to ganger før med godt resultat så jeg var veldig spent på hvordan det kom til å gå.  Det var 3 hanner og 9 tisper med.  Vi var 3 norske og resten var svenske hunder.  De som ble BIR/BIM ville automatisk bli CRUFTS-kvalifisert uten at det har noen som helst betydning for vår rase siden britene ikke anerkjenner oss… fryktelig teit system men ingenting man kan gjøre med det.

I alle fall.  I en ring som bare blir mer og mer gjørmete stiller vi – hannene først og Amigo trekker det lengste strået og blir 1 BHK 🙂

Deretter er det å vente på at alle tispene skal bli ferdige før han skal inn i ringen igjen og kjempe om BIR/BIM-plassering.  Det blir BIM til slutt for som dommeren sa: «han er en liten graaahoin ja» 😉  Amigo stappa nemlig snuten sin langt oppi det aller helligste på den svenske tispa og dermed fikk vi det bekrefta det jeg alltid har sagt at han er en kåtgris.

Nevnte jeg at det var gjørmete i ringen???  Jeg er sjeleglad for at jeg hadde på meg jaktsko og solide bukser  – jeg har aldri vært så møkkete noen gang tror jeg!  Ja ikke engang på jakt har jeg kommet hjem seende ut som det der 🙂

Her er kritikken:
Litt over middels stor kraftig, noe lang hann av meget god type.  Velskåret hode.  Velutviklet bryst.  Litt lang lend.  Gode vinkler i beina.  God pelskvalitet.  Utmerket gemytt.  Bra bevegelser.
1 CHK, 1 CHKK, 1 BHK, CK, CACIB, BIM

Neste dag var været om mulig enda bedre – men denne gangen var det heldigvis vind.  Solkrem var behørig tatt på.  Dommeren for dagen var Siv Sandø som vi ikke hadde noen som helst erfaring med fra tidligere og som vi tror aldri har dømt stabijhoun før… det kunne jo bli spennende.

Jeg var veldig spent på dagens resultat for i dag var det Norsk Vinner og den tittelen kunne jeg godt tenke meg 🙂  Med gårsdagens gode resultat friskt i minne så hadde jeg et reelt håp om det for det var de samme hundene som stilte i dag også.

Kathrine som har stilt Amigo før dukket opp ved teltet vårt for å hilse på og oppdretteren min lurte på om hun hadde lyst å stille ham for meg siden jeg er dårlig i ryggen og fordi hun har et helt eget lag med ham – de to er supergode sammen.  Og det sa hun ja til og tok ham med seg inn i ringen.

Han stod som en prins med henne og var sååå flott og overraskelsen ble megastor da han fikk en blå sløyfe!  Ingen andre som skjønte noe heller kan du si.  Men dommeren sendte faktisk også BIR-hunden fra i går ut med blått og gav kun ut 3 CK-er og ingen CACIB til noen av tispene.  Så hun var totalt forskjellig fra andre dommere som har dømt disse hundene kan du si…

Kritikken er som følger:
Noe høybent av god type.  Velskåret hode med noe hardt uttrykk.  Rak overarm.  Myk mellomhånd.  Flate poter.  Ikke i sin beste pels i dag.  Godt kjønnspreg.
2 CHK

Innrømmer gladelig at det var et skuffende resultat – men sånn er det i dette gamet – man kan ikke diktere hva en dommer skal like eller ei.  Men jeg vet at jeg ikke trenger å bruke penger på å stille flere ganger for henne i alle fall 🙂