3 x Nome JFF

Så har vi vært på tre sporprøver i regi av Nome JFF som holder hus i Lunde, Telemark.  De kjører opplegget med ettermiddagsprøver på en vanlig hverdag, noe som fungerer svært så godt! Det er jo ikke alle har lyst eller anledning til å bruke en helg på dette med reising osv.

Så ettermiddagsprøver er en idè som flere burde ta til seg!

Fra meg til Lunde er det litt over fem timer èn vei så det passer fint at prøvene starter kl. 17.00.  Og arrangementet er effektivt gjennomført slik at premieutdelingen er ferdig før kl. 21.00 som regel. Dvs. at jeg er hjemme sånn i 02-tida…. og klar for å gå på seinvakt eller nattevakt om jeg skal jobbe den helgen.  Galskap vil noen si – helt enig :) sier jeg da hihi!

Samla blodsporprøve, Nome JFF, Lunde 03.05.2018
Dommer:  Merete Sterk-Hansen

2 x Særdeles godt (sporstart, tempo)
5 x Ikke godkjent (tapsarbeid, kons. og vilje, arbeidsmåte, samarbeid h/f, helhetsinntrykk)

Kritikk:
“Går ut etter første vinkel, mer opptatt av å markere andre dufter”.
0 premie

På sporstart så gjorde han noe han aldri har gjort før; han snudde seg mot meg og borret snuten fast i armen min for å snuse (jeg hadde klappet ei tispe rett før) og jeg fikk ham ikke til å slutte.  Så jeg lot ham snuse seg ferdig og så begynte vi.

Han sporet greit fram til første vinkel og har en del utredninger men kommer så innpå sporet igjen – tror jeg.  For jeg er faktisk overbevist om at han går rett.  Stor er overraskelsen da dommeren sier etter en god stund at “tenker vi stopper her”.  Jeg klarte altså ikke å lese ham!  Og det er faktisk første gangen at han har lurt meg trill rundt.  Så her må vi skjerpe oss!

Samla blodsporprøve, Nome JFF, Lunde 24.05.2018
Dommer:  Per Jøran Sandstå

4 x Særdeles godt (tempo, tapsarbeid, samarbeid h/f, helhetsinntrykk)
3 x Meget godt (sporstart, kons. og vilje, arbeidsmåte)

Kritikk:
“En hardtarbeidende ekvipasje på en meget varm dag”
1 premie

27 varmegrader og klam, stillestående luft i tett terreng; jeg holdt på å svime av sjølv jeg!  Og Storm badet før vi startet sporet og fikk ei flaske vann over seg rett før sporstart.  Men det var fryktelig tørre forhold og han brukte mye energi.  Mot slutten merket jeg at han begynte å gå tom og leitet etter vann.  Jeg hadde dessverre ikke mer å gi ham så jeg var en stund redd for at han kom til å gi opp.  Helt siden de tre prøvene på Åland for to år siden har han blitt mer påvirket av sterk varme.

Så jeg er utrolig stolt og glad for den innsatsen han la ned på dette sporet – flinkeste gutten min det!!

Samla blodsporprøve, Nome JFF, Lunde 14.06.2018
Dommer:  Per Jøran Sandstå

4 x Særdeles godt (sporstart, tempo, tapsarbeid, samarbeid h/f)
3 x Meget godt (kons. og vilje, arbeidsmåte, helthetsinntrykk)

Kritikk:
“En ekvipasje som sporer meget godt i et viltrikt terreng.  Noe som gjenspeiler seg i premieringen”.
2 premie

Temperaturen i dag var noe helt annet -det var regn i luften og 12-13 grader.  Med andre ord ideelle forhold for sporing.

Sporet gikk gjennom viltrikt terreng som nevnt i kritikken; det var mye høyt ormegress som vi gikk gjennom og rett før vi skulle vinkle inn i skogen så fryser Storm helt fast; ja det er som om han tar stand!  Han nistirrer innover i skogen og jeg er ganske sikker på at det er rådyr der framme.  Han fortsetter i den retningen og jeg ser på hele måten hans at vi nærmer oss ferskt vilt.  Og ganske riktig; han jobber iherdig på ett område med mye oppspark og tråkk og antakelig er det det her de dyra han markerte var for litt siden.  Det blir en del jobbing for å finne utgangen men det gjør han og vi kommer oss greit til sporslutt.  Han gjorde en god innsats og fortjener ros for det :)

Dette innlegget ble publisert i Blog med stikkord . Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.