Forrige søndag var vi på NKK Rogaland.  Det var seks stabijer påmeldt; Delta, Robin, Storm og Amigo av hannene og Delphi og Clarissa av tispene.  Vi hadde også påmeldt oppdretterklasse dersom vi skulle få nok premiering.

Det var nydelig vær og vi hadde oppmøte klokka 11 så det var rene luksusen å ikke måtte dra hjemmefra midt på natten 🙂

Først var det Delta, Robin og Storm i åpen klasse.  Både Robin og Storm stod for utstillingschampionatet, men når vi sammenligner de to gutta så hadde jeg følelsen av at Robin ville trekke det lengste strået.  Han er mer utviklet enn  Storm og jeg håpte at han ville være den som stakk av med certet faktisk.
Lina har jobbet «ræven av seg» med ham for han har hatt litt usikkerhet overfor håndtering og nå er han blitt en helt annen gutt.
Og det betalte seg; Robin klinka til med både CERT og CACIB og dermed også N UCH!! Gratulerer så mye Lina; det var virkelig velfortjent!!!

Gutta i åpen klasse:

Line og Delta

Lina og Robin

Storm

Dommer for dagen var svenske Nina Karlsdotter.

Kritikken til Storm:
«Maskulint hode.  Neseparti kunne vært litt lengre, bra øyenfarge og form.  Velbårne ører, bra hals og overlinje.  Litt kort kryss, høy haleføring i bevegelse.  Bra dybde i kroppen men trenger mer volum.  Noe tynn beinstamme, litt plattfota.  Harmonisk vinklet, utmerket steg fra siden, litt vid framme.  Bra pelskvalitet, noe korthåret».
Very good, 2 AKK.

Søte Storm <3

Amigo i veteranklassen:
Kathrine N. Gunstad var i naboringen og stilte flatcoated retriever og hun og Amigo har jo fulgt hverandre helt siden han var to år gammel og stilte på sin første internasjonale utstilling.  Så det var en stor glede for meg at hun hadde anledning til å stille the grand old man i dag – tusen takk for at du stiller ham så fint!

Kathrine og Amigo

Kritikken til Amigo:
«Kraftfullt maskulint hode, neseparti kunne vært lengre.  Bra øyenform, mellombrun farge, velbårne ører, utmerket hals og overlinje, hale OK.  Kraftig velutviklet kropp, passe beinstamme, bra føtter, litt svake mellomhender.  Harmonisk vinklet, spenstig steg, bra pelskvalitet.  I utmerket kondisjon».
Excellent, CK, BIR veteran.

Delta og Storm fikk very good så i realiteten stod det mellom Robin og Amigo på hvem som skulle bli beste hann.  Og tenk; det var Amigo som trakk det lengste strået her!  Fineste gamle gutten!

Så over til jentene; begge i championklassen:

Britt og Delphi

Sølvi og Clarissa

Delphi fikk CK og CACIB og skulle dermed gå mot sin onkel om BIR BIM 🙂

Det endte slik:

BIR N DK UCH NORD VCH HEV-13 HEVV-13 NORDVV-13 FIVV-13 EUVW-15 Næssgården`s Always Action Ahead BIM N UCH Næssgården`s Delphi

Så glad blir man når man blir BIR (men Amigo bryr seg ikke hihi)

🙂

Siden vi hadde fått nok premiering til å stille oppdretterklasse så måtte vi jo prøve oss der også 🙂

Oppdretterklasse - excellent

Så var det gruppefinale og BIS veteran for Kahtrine og Amigo; de fikk vist seg fint fram men ble ikke plukket ut.

Kahrine og Amigo i gruppa

En veldig hyggelig dag på Orre altså og nå blir det nok utstillingspause for gutta.  Tror muligens at Amigo har fått pensjonert seg fra ringen; men jeg skal vel være forsiktig med å uttale meg for bastant… muligens NKK i Bergen til våren men det blir ingen store sprett for vår del.  Han er 10 1/2 år gammel nå og det er anstrengende på en gammal skrott å reise så mye.
Storm trenger jo et storcert så for hans del er det NKK-utstillinger som gjelder.  Det er et par lokale utstillinger som jeg muligens stiller ham på bare for treningens del; han har ingenting å hente og han er for tiden «bare» en very goodhund 🙂  Så i grunnen waste of money å stille ham for han må se til å få mer masse og volum.

Takk alle sammen for en flott dag!