Storm har endelig fått nedfelt svart på hvitt dette med ADHD.  Eller vent nå…  Var det omvendt…. HDAD?

Det er i alle fall ingen tvil om at han er full av fart og energi nok til å kunne ha elementer av hyperaktivititet men denne gangen gjelder bokstavkombinasjonen at han har blitt røntget på hofter og albuer.

Hofteleddsdysplasi (HD) og albuleddsartrose (AD) finnes i mange raser; så også blant stabijer.  Man ønsker derfor at hundene røntgenundersøkes både på hofter og albuer når de er fra ett år og oppover for å kunne holde kontroll med forekomsten samt unngå bruk av affiserte hunder i avl.

Både Amigo og Blixtra er frirøntget på hofter og albuer og blant deres kullsøsken er over 50 % frie.  Dermed skulle jo forholdene ligge til rette for at valper fra dem skulle ha gode forutsetninger for å være HD-frie de også.
Selvsagt har man ingen garanti – shit happens av og til – men vi har i alle fall gjort det vi har kunnet for å unngå problematikken.

Så gleden var dermed utrolig stor når Storm kom ut med HD = A og AD = A !!!!

Dette betyr at jeg nå kan begynne å belaste ham mer med f.eks kjettingslep og kløv; han liker å bruke kroppen og dette vil være en fin måte å trene muskulatur på også.  I første omgang skal han få venne seg til å ha kløvsekken på ryggen; den er litt stor for ham enda (det er Sonny sin gamle kløv) men ikke verre enn at han kan ha et par-tre kg for treningens del. F.eks bære hjem melk og brød når vi er på butikken 🙂

Storm prøver kløv for første gang