I går la jeg spor for Storm; et helt greit 600 meters spor med alle momenter i.  Jeg hadde tenkt å legge sporslutten i kanten av en liten bø som ligger et stykke oppe i skogen og stor var overraskelsen da jeg oppdaget en død hjortekalv!

Kollekalv

Hjertet hoppet over et slag eller to skal jeg innrømme for dette hadde jeg så absolutt ikke ventet…  Jeg studerte kalven men kunne ikke finne noe kulehull i den.  Den hadde tydeligvis ligget noen dager, for buken var begynt å bli grønn samt at fuglene hadde forsynt seg av både øyne og endetarm.
Jeg kontaktet en av de valdansvarlige i området og han nevnte noe om at en han kjente hadde funnet en død påkjørt hjort nede ved kirken for en stund siden; kanskje jeg kunne høre med ham om han visste noe?

Som sagt så gjort; jeg ringte og fikk høre at joda; ganske riktig så hadde han oppdaget en død hjortekalv liggende inni det høye gresset i nærheten av kirken.  Det lå visst noe knust plast i nærheten så dyret var tydeligvis påkjørt.  Han hadde kontaktet viltnemda og deretter hadde han fjernet kalven og lagt den der oppe på jordet så den kunne bli fuglemat – mysteriet løst 🙂

Men det som er urovekkende her er jo det faktum at noen har kjørt på og drept en hjort uten å melde fra…. tenk om kalven hadde overlevd og sprunget videre med f.eks en knekt fot?  Det er ingen straffbar handling å kjøre på et dyr; sånt kan skje.  Men å ikke melde fra er noe helt annet.  Veien som går forbi kirken brukes bare av lokale folk og fartsgrensa der er vel bare 30-40 km/t men jeg har opplevd mange ganger at folk kjører grisefort.

Vel, tilbake til sporet.

Det var jo naturlig at jeg lot kalven være sporslutt; jeg var spent på hvordan Storm ville reagere for han har jo bare sett en død hjort i sitt liv og det var ei kolle jeg skjøt for en tid siden.

Det begynte å mørkne da vi startet sporinga og Storm var ivrig etter å komme i gang.  Han skjønte fra vi gikk hjemmefra hva vi skulle; han var målbevisst i stegene og hadde det travelt med å komme seg ut i skogen 🙂

Han startet i godt tempo og fortsatte med god kontroll hele sporet gjennom.  Denne gangen markerte han sårleiet såvidt og han fikset både avhopp rett fram og i vinkel bra.  Litt rot innimellom for vi kom midt oppi ganske så ferske hjortespor og det reiv i nesen av lukt.

Rødt er spor, blått er Storm

Vel ute på bøen / jordet så gav jeg ham lang line og stod bare stille for å observere hvordan han reagerte når han snublet over kalven.  Han ble tydeligvis litt overrasket for det var jo en diiiiiiiiiiiiger klauv liksom 🙂

Det var noe annet enn en klauv!

Så gikk han bort og snuste i rumpa på dyret og slikket det i øret – deretter var han ferdig med saken.  Klauven som jeg også hadde lagt på stedet var mye kjekkere, ikke så rart kanskje all den tid kalven var begynt å gå i oppløsning og ikke var særlig lekker å ragge på.

Se hva jeg fant!

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med dagens treningsøkt 🙂